Lazer epilasyon için ödediğim ücreti geri alma hakkım var mı?

size-7 rounded border border-slate-200 Duygu A.

Güzellik merkezine lazer epilasyon için başvurdum ve sözleşme imzaladım. Ancak, sözleşmeyi Erzurum'da şubeleri olduğu için ve aktarım yapabileceklerini belirttikleri için imzaladım. Ancak hiçbir seansa katılmadım. Erzurum'a nakil talebinde bulundum ancak kabul etmediler ve güzellik merkezi ismini değiştirdiler. Daha sonra bana para iadesi yapacaklarını söyleyip durdular fakat sürekli erteleme yapıyorlar. Üstelik, sözleşmenin altında kadının 'Erzurum şubesine aktarılacaktır.' diye el yazısıyla yazdığı bir not bulunmaktadır. Acaba hakkımı arayabilir miyim? Dava açma veya polise gitme hakkım var mı?

Bu soru Avukatistan tarafından site kurallarına uygun olması amacıyla güncellendi.

Cevaplar

Selam,

Öncelikle yaşamış olduğun bu olumsuz durum için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Sorunuza yönelik olarak detaylı bir şekilde bilgi sunmaya çalışacağım.

Lazer Epilasyon Sözleşmesi ve İptali

Sözleşmenizde belirtilen hizmetin yerine getirilmediği veya sözleşme şartlarının ihlal edildiği durumlar söz konusu olduğunda, tüketici hakları kapsamında bazı yollara başvurabilirsiniz. Sizin durumunuzda, sözleşme şartı olarak belirtilen bir şubenin hizmetlerini başka bir şubeye aktarma hakkı verilmiş fakat bu durum icra edilmemiş. Dolayısıyla temelde bir sözleşme ihlali söz konusu.

İlk olarak, güzellik merkezinin yaptığı bu tür davranışlar Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilebilir. Bu kanun kapsamında, sözleşmenin ihlal edilmesi durumunda tüketici olarak haklarınızı arama hakkına sahipsiniz.

Para İadesi ve Tüketici Hakem Heyeti

Güzellik merkezi tarafından para iadesi yapılması sürecinin uzatılması ve sizi oyalama taktikleri dikkate alındığında, adımlarınızı daha resmi bir zemine taşımanız faydalı olabilir:

  1. Yazılı Talep: İlk olarak, güzellik merkezine yazılı olarak para iadenizi talep edin. Bu talebinizi resmi bir formatta, e-posta veya imzalı bir mektup yoluyla yapabilirsiniz ki, ilerleyen süreçte kanıt olarak kullanılabilir.

  2. Tüketici Hakem Heyeti: Ödeme yapıldığını ve iade alamadığınızı kanıtlayabilecek belgelerle (sözleşme, yazışmalar, banka dekontları gibi) birlikte, yaşadığınız il ya da ilçedeki Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapabilirsiniz. Tüketici Hakem Heyeti, çoğu durumda, ticari işletmeler ve tüketiciler arasındaki bu tür anlaşmazlıkları çözmekte yetkilidir.

  3. Sözleşmenin Fotokopisi: Sözleşmede yer alan ve "Erzurum şubesine aktarılacaktır" cümlesini içeren kısım oldukça önemli. Bu bilgiyi Tüketici Hakem Heyetine sunmanız, işlemin yasal dayanaklarını güçlendirecektir.

Hukuki Yardım ve Polis Başvurusu

Eğer sözlü ve yazılı müracaatlarınıza rağmen bir çözüme ulaşamazsanız, bir avukat aracılığı ile hukuki süreci başlatmak da düşünülebilir. Ayrıca, dolandırıcılık şüphesi taşıyan durumlar için polise de başvurabilirsiniz. Polis, suç teşkil edebilecek faaliyetlerde bulunan işletmeler hakkında inceleme başlatma yetkisine sahiptir.

Umarım en kısa sürede ve en az mağduriyetle bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz. Herhangi bir yardım veya daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Haklarınızı ararken yanınızda olmaktan memnuniyet duyarız.

Bu mesaj, Avukatistan yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. Lütfen unutmayın, sunulan bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve detaylı hukuki tavsiye yerine geçmez. Sorularınıza Avukatistan üzerinde kayıtlı olan lisanslı avukatların cevap vermesini bekleyebilir veya doğrudan bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Avukatlara Sorulmuş Diğer Sorular

Soru Sor