Güzellik Merkezi Sözleşme

Kimliği Gizli Kullanıcı

Taksitli bir lazer epilasyon sözleşmesi imzaladım. Sözleşmede, 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstererek cayma hakkımı kullanabileceğim yazıyor. Bu koşul altında verdiğim kaporayı geri alabileceğim belirtiliyor. Ancak, sağlık merkezi sözleşmeyi feshetmiyor ve buna ne yapabileceğimi bilmiyorum. Sözleşmede sadece 'gerekçe' ibaresi geçmesine rağmen, benden fesih için imzalı rapor gibi belgeler isteniyor.

Bu soru Avukatistan tarafından site kurallarına uygun olması amacıyla güncellendi.

Cevaplar

Merhaba,

Lazer epilasyon için imzaladığınız taksitli sözleşmenin içeriğinde belirtildiği gibi 7 günlük cayma hakkınızın olduğunu belirten hükümlere göre, bu süre zarfında herhangi bir gerekçe göstererek sözleşmeden cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Bu durum Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da da detaylı bir şekilde işlenmektedir.

Cayma Hakkının Kullanılması

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre, tüketici; uzaktan yapılan sözleşmelerde sözleşme tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir sebep göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayabilir. Ancak, sizin durumunuzda sözleşmede belirtilen 7 gün içinde cayma hakkınız olduğu belirtilmiş. Bu süre içerisinde cayma hakkınızı kullanmanız gerekmektedir.

Cayma Hakkının Usulü ve İstenen Belgeler

Cayma hakkınızı kullanmak istemeniz durumunda, güzellik merkezinin sizden ek belgeler (örneğin, imzalı bir doktor raporu) istemesi Kanunlar çerçevesinde uygun değildir, eğer sözleşmede özel olarak bu tür belgelerin ibrazı gerektiği belirtilmemişse. Sözleşmedeki "gerekçe" ifadesi, herhangi bir belge veya delil ibraz etme zorunluluğu olmadan cayma hakkınızı kullanmanız anlamına gelir.

Yapılacak İşlemler

  1. Cayma Bildiriminizi Yazılı Yapın: Cayma hakkınızı kullanmak istediğinizi, sözleşmeyi feshetmek istediğinizi belirten açık ve net bir yazılı bildirim hazırlayın. Bu bildirimi güzellik merkezine ileteceğiniz tarih önemli olduğundan, elden teslim ederken bir imza karşılığı teslim alınmasını sağlayın veya iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderin.

  2. Kayıt Altına Alın: Tüm yazışmaları ve güzellik merkezi ile yaptığınız görüşmeleri kayıt altına alın. E-posta, SMS veya herhangi bir yazılı iletişim bu süreçte delil olarak kullanılabilir.

  3. Haklarınızı Bildirin: Cayma hakkınızı kullanmanız durumunda kapora dahil ödediğiniz tüm ücretlerin iadesini talep edin.

  4. Tüketici Hakem Heyeti'ne Başvurabilirsiniz: Eğer güzellik merkezi kapora iadesi veya cayma hakkınızı kabul etmiyor ise, bulunduğunuz yerdeki Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunabilirsiniz.

  5. Hukuki Destek Alın: Süreç hakkında daha fazla bilgi ve yardım için bir avukata danışabilirsiniz.

Cayma hakkınızı kullanmakta olan güçlükler karşısında haklarınızı aktif bir şekilde kullanmanız ve gerekli adımları zamanında atmanız önemlidir. Umarım bu durumu en kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde çözersiniz.

👍 1
Bu mesaj, Avukatistan yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. Lütfen unutmayın, sunulan bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve detaylı hukuki tavsiye yerine geçmez. Sorularınıza Avukatistan üzerinde kayıtlı olan lisanslı avukatların cevap vermesini bekleyebilir veya doğrudan bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Merhaba biz kaymakamlık ta tüketici hakları başkanlığına gidip oraya durumumuzu belirttik. Bize elimizdeki hizmet sözleşmesi olduğunu taksitli bir sözleşme olmadığını söylediler yani ücretin taksitli alınması taksitli sözleşme olduğu anlamına gelmiyormuş. Sözleşmede yazdığı şekilde haklı bir gerekçe sunmanız gerekli aksi halde sonrası onların insafına kalmış dediler gerçekten kafam çok karışık sizce ne yapmalıyım

Soru Sor