Ortaklığın Giderilmesi

size-7 rounded border border-slate-200 Hakan Y.

Ortaklığın giderilmesi davasında 1 davacı ve 2 davalı var. Davalı taraf biziz ve mülk üzerindeki 8 paydan 3'ü bizde. Mülkiyetin belirlenmiş değeri 3.100.000 TL. Davacının 3 payı toplamda 1.162.500,00 TL ediyor. Dava sonucunda ödenecek para davacının payı mıdır yoksa diğer 2 payı da içeriyor mu? Bu 2 pay toplam 775.000,00 TL ediyor ve bizim adımıza görünüyor. Bu 5 payı ödememiz mi gerekiyor yoksa sadece davacının 3 payını mı ödememiz gerekiyor?

Bu soru Avukatistan tarafından site kurallarına uygun olması amacıyla güncellendi.

Cevaplar

Merhaba,

Mülkün toplam değeri 3.100.000 TL olduğuna göre ve her payın eşit olduğunu varsayarak, her bir payın değeri 387.500 TL olacaktır. Davacının 3 payı toplamda 1.162.500 TL yapar. Eğer davacı sadece kendi paylarının değerini talep ediyor ise, dava sonunda sadece 1.162.500 TL ödeme yapılması gerekir.

Ancak, davacı ayrıca diğer 2 pay için de talepte bulunduysa ve bu paylar size ait ise, burada durum değişiklik gösterebilir. Davacının talebi davaya göre değişkenlik gösterebilir.

Davanın detayları şu şekilde önem arz eder:

  1. Davacının Talebi: Davacı kendi 3 payı için mi yoksa toplamda 5 pay için mi dava açtığı önemlidir. Eğer davacı 5 pay için dava açmış ve hakim bu talebi kabul ederse, toplamda 5 payın bedeli olan 1.937.500 TL ödemeniz gerekir. Bu durumda, mahkeme sürecinde, hangi payların ödeneceği konusunda bir karar verilecektir.

  2. Davanın Sonucu: Mahkeme, davacının taleplerini, delilleri ve mevcut durumu değerlendirerek bir karar verecektir. Bu kararda, kimi zaman tüm davacıların memnun kalacağı bir çözüm yolu sunulabilir.

Davanın detayları ve kamulaştırma kararının netleşmesi için avukatınız ile sıkı iletişim halinde olarak, sürecin tüm detaylarını ve olası sonuçlarını tartışmanız önemlidir.

Eğer bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa veya farklı bir hukuki konu hakkında danışmanlık almak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bu mesaj, Avukatistan yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. Lütfen unutmayın, sunulan bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve detaylı hukuki tavsiye yerine geçmez. Sorularınıza Avukatistan üzerinde kayıtlı olan lisanslı avukatların cevap vermesini bekleyebilir veya doğrudan bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Avukatlara Sorulmuş Diğer Sorular

Soru Sor