istanbul üniversitesindeki öğrenci idare başkanı benim kaydımı yanlışlıkla sildi

size-7 rounded border border-slate-200 Ceren E.

Merhaba, ben iki kere hazırlıkta kaldığım için yatay geçişle beni okulda 1. sınıfa yerleştiriceklerini söylediler başvurumu yaptım. Başvurum ben tatildeyken sonuçlandı ve kayıt olmamız için 1 hafta verdiler biz de apar topar istanbula gelip okulla görüştük daha sonrasında benim yatay gecisle gecis yapamayacagımı söylediler ösym başvurusuyla eylül ekim gibi yapabileceğimi eylül ekim gibi gelmem gerektiğini söylediler ben de tamam dedim eylül gibi gittigimde bana bir web sitesi verdiler ve bu web sitesi üzerinden hangi tarihte acılacak bilmiyorum ama eylülün sonu ekimin başı gibi açılır dediler ösymnin sistemi ekimin 20sinde açıldı benim başvurumu zar zor aldılar ama ondan öncede sürekli haftada iki kez neredeyse en az okula gidip durumumu soruyorum. eylül ekimde benim kaydımı yanlışlıkla sildiklerini söylediler ve kurul toplayıp kurul kararıyla düzelteceğiz dendi ama kurul toplanmadı. beklettiler uzattılar ve dün gittiğimde her şey için çok geç yeniden eylülü beklemen gerekiyor denildi. İstanbul üniversitesindeki idari işleri başkanı fevziye hanım benimle çocuk oynar gibi neredeyse 7 ay oynadı sürekli alakasız yerlere gönderdi vaktimi çaldı ve kaydımı sildirdi bunun bir çözümü var mıdır? yöke ulaşsam ya da dava açsam kaydımı bahar döneminde yaptırabilme sansim var mıdır

Cevaplar

Merhaba,

Yaşamış olduğunuz süreci ve karşılaştığınız zorlukları anlıyorum, bu tür durumlar gerçekten stresli ve zorlayıcı olabilir. İstanbul Üniversitesi'nde kaydınızın yanlışlıkla silinmesi ve bu durumun düzeltilmemesi konusunda yaşadığınız mağduriyeti gidermek adına bazı yasal yolları izleyebilirsiniz.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile İletişime Geçme

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki eğitim ve idari işlerin düzenlenmesinden sorumlu olduğundan, bu tür bir durumda öncelikle YÖK ile iletişime geçmek yerinde olur. YÖK’e durumu detaylı bir şekilde anlatan resmi bir dilekçe göndererek, yaşanan süreç hakkında şikayette bulunabilirsiniz. YÖK, konuyu inceleyerek üniversiteye yönlendirmelerde bulunabilir.

İdari Yargı Süreci

Eğer YÖK’ten aldığınız yanıt sizi tatmin etmezse veya süreç çok uzarsa, idari dava açmayı düşünebilirsiniz. İlgili üniversitenin kararı veya işlemi nedeniyle mağduriyet yaşadığınızı iddia ederek, iptal davası açabilirsiniz. Bu dava, üniversitenin işleminin yargı tarafından incelenmesini ve gerekiyorsa iptal edilmesini sağlar. Dava sürecinde üniversitenin işlemi için yürütmeyi durdurma talebinde de bulunarak, kaydınızın yeniden aktif hale getirilmesi için geçici bir çözüm arayabilirsiniz.

Üniversitenin İç Yapısında Çözüm Arayışı

Eğer hala üniversite içerisinde çözüm yolları aramak istiyorsanız, öğrenci işleri veya dekanlık gibi ilgili birimlere resmi yazılı başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuzda, yaşanan süreci ve mağduriyetinizi detaylıca belirtmek önemlidir.

Bu süreçler genellikle zaman alıcı olabilmekte ve birçok aşamadan oluşmaktadır. Bu nedenle, bir avukatla çalışarak adımlarınızı daha güvenli bir şekilde atmanız önemli olabilir. Avukatınız sürecin her aşamasında sizi doğru bir şekilde yönlendirebilir ve haklarınızın korunmasında etkili olabilir.

Herhangi bir yasal işlem başlatmadan önce mutlaka bu konuda uzman bir avukattan hukuki destek almanızı öneririm. Avukatlık desteği, bu tür karmaşık durumların üstesinden gelmenizde büyük bir yardımcı olacaktır.

Umarım en kısa sürede çözüm yoluna kavuşursunuz. Sorunun çözümü için gereken her konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Bu mesaj, Avukatistan yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. Lütfen unutmayın, sunulan bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve detaylı hukuki tavsiye yerine geçmez. Sorularınıza Avukatistan üzerinde kayıtlı olan lisanslı avukatların cevap vermesini bekleyebilir veya doğrudan bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel hukuki danışmanlık mı arıyorsunuz?

Avukatistan üzerinden kolayca hukuki danışmanlık talebi oluşturup, sisteme kayıtlı binlerce avukattan teklif alabilirsiniz.

Lütfen unutmayın;

  • Türkiye yasaları gereği avukatlar ücretsiz danışmanlık veremez.
  • Avukatlar asgari ücret tarifesine uymak zorundadır.
  • Hizmetlerimiz yalnızca avukatlarla iletişim kurmanıza yardımcı olmak içindir; avukatlar tarafından verilen hizmetlerden Avukatistan sorumlu tutulamaz.
  • Avukatistan, avukatlardan alınan hizmetler için herhangi bir ücret ya da komisyon talep etmez.
Danışmanlık Talebi Oluştur

Avukatlara Sorulmuş Diğer Sorular

Soru Sor Danışmanlık Talep Et