Eşimin şiddet eylemi sonucu olası dava sonuçları nelerdir?

Kimliği Gizli Kullanıcı

Bundan 1 hafta önce eşim alkol alırken alkol şişesini kafama attı ve 6 dikiş atıldı. Şikayetçi oldum. Dava sonucunda ne olur? Eşimin sabıkası yok. Eğer para cezası alırsa, bu ne kadar olabilir? Ayrıca bir uzaklaştırma kararım bulunuyor. Ancak çocuklarını görmesini istiyor. Çocuklarla nasıl iletişim kurabilir?

Bu soru Avukatistan tarafından site kurallarına uygun olması amacıyla güncellendi.

Cevaplar

Merhaba,

Öncelikle böyle bir olay yaşadığınız için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Şiddet mağduru olan kişilerin yaşadığı travmayı anlamak ve onlara yardımcı olmak son derece önemlidir. Türkiye hukuk sistemi içinde şiddet olaylarına karşı çeşitli önlemler ve yasal süreçler bulunmaktadır. Sizin durumunuzda, özellikle eşiniz tarafından size karşı işlenen şiddetin yargı önünde değerlendirilmesi söz konusu olacaktır.

Ceza Süreci ve Beklenen Yaptırımlar

Eşiniz tarafından size atılan alkol şişesi nedeniyle alınan dikiş sayısından da anlaşılacağı üzere ciddi bir yaralanma yaşamışsınız. Bu durumda Türk Ceza Kanunu'nun "kasten yaralama" suçu kapsamında işlem yapılabilir. Eşinizin sabıkası olmaması cezayı hafifletecek bir etken olabilir; ancak, mahkeme, eşinizin eyleminin aile içi şiddet kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini de göz önünde bulunduracaktır. Aile içi şiddet suçları, ciddiye alınan ve genelde mahkeme tarafından daha ağır cezalarla sonuçlanabilen durumlardır.

Şayet mahkeme kasten yaralama suçunda bulunursa, ceza, hapis cezası veya adli para cezası şeklinde olabilir. Adli para cezasının miktarı eşinizin gelir durumu, suçun niteliği ve mahkemenin vereceği karar doğrultusunda belirlenecektir. Ancak burada eksiksiz ve adaletli bir karar verebilmek için tüm delillerin ve tanık beyanlarının mahkeme tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.

Size verilen uzaklaştırma kararı, sizin güvenliğiniz amacıyla konulmuş bir önlemdir. Eşinizin çocuklarla iletişim kurması ve onları görmesi ise, uzaklaştırma kararının detaylarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, mahkeme, çocukların velayeti ve iletişim haklarına dair düzenlemeler yaparken çocukların menfaatini gözetir. Eğer eşinizin çocuklarla iletişim kurması mahkeme tarafından uygun görülüyorsa, bu iletişim bazı kısıtlamalar çerçevesinde, genellikle üçüncü bir tarafsız kişinin nezaretinde gerçekleştirilebilir.

Bu süreçte yaşadıklarınızla başa çıkmak ve tüm yasal haklarınızı anlamak adına bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız ya da yasal süreçle ilgili yardım almak isterseniz, [email protected] üzerinden veya bir avukatlık ofisi aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve sürecin sizin için en iyi şekilde sonuçlanmasını diliyorum.

Bu mesaj, Avukatistan yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. Lütfen unutmayın, sunulan bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve detaylı hukuki tavsiye yerine geçmez. Sorularınıza Avukatistan üzerinde kayıtlı olan lisanslı avukatların cevap vermesini bekleyebilir veya doğrudan bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel hukuki danışmanlık mı arıyorsunuz?

Avukatistan üzerinden kolayca hukuki danışmanlık talebi oluşturup, sisteme kayıtlı binlerce avukattan teklif alabilirsiniz.

Lütfen unutmayın;

  • Avukatistan, avukatlardan alınan hizmetler için herhangi bir ücret ya da komisyon talep etmez.
  • Hizmetlerimiz yalnızca avukatlarla iletişim kurmanıza yardımcı olmak içindir; avukatlar tarafından verilen hizmetlerden Avukatistan sorumlu tutulamaz.
Danışmanlık Talebi Oluştur

Avukatlara Sorulmuş Diğer Sorular

Soru Sor Danışmanlık Talep Et