Eşim Uzaklaştırma Kararı Aldırdı ve Kira Sorumluluklarım Ne Olacak?

Kimliği Gizli Kullanıcı

Sayın avukatım, size bir sorunum hakkında bilgi talep etmek istiyorum. Eşimle ayrılma aşamasındayız ve aramızda bir tartışma oldu. Eşim doğalgazı açmış ve intihara teşebbüs etmiş. Komşular ve daha sonra hastane yetkilileri olaya müdahale etmiş. Eşimden ayrılmak istiyorum ve bu durumu mahkemede delil olarak göstersem olumlu sonuç alır mıyım? Bu benim ilk sorum. İkinci sorum ise, eşim bana karşı uzaklaştırma kararı aldırdığı için evime giremiyorum. Kirada oturduğumuz evin bütün aboneliklerini kapattım. Bu durumda kira ödemek zorunda mıyım ve abonelikleri kapatarak herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Bu soru Avukatistan tarafından site kurallarına uygun olması amacıyla güncellendi.

Cevaplar

Merhaba,

Yaşadığınız zor dönemde size yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle, ve kira ödeme konularında merak ettiğiniz noktalara detaylı açıklık getireceğim.

Uzaklaştırma Kararı ve Boşanma Süreci

Eşinizin sağlık durumuyla ilgili yaşananlar ve sonrasında sizden uzaklaştırma kararı alması, boşanma davası sürecinde değerlendirilebilir. Eşinizin intihara teşebbüs etmesi ve bunun yarattığı duygusal travma, mahkeme tarafından dikkate alınacak önemli bir husustur. Bu tür durumlar genellikle kişisel sağlık ve güvenlik sorunlarını gösterir ve boşanma davasında tarafınızın lehine delil olarak sunulabilir.

Bu durumun mahkemede nasıl değerlendirileceği, detayların ve kanıtların sunuluş şekline göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, bir aile hukuku avukatı ile çalışarak sürecinizi daha sağlam temeller üzerine kurmanız önem taşımaktadır. Avukatınız, ilgili delilleri toplayıp, bu delilleri mahkeme sürecinde etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir.

Kira Ödemesi ve Aboneliklerin Durumu

İkinci sorunuz olan kira ödemesi ve abonelikler (su, elektrik, doğalgaz gibi) hakkında ise;

  1. Kira Ödemesi: Uzaklaştırma kararı alınmış olsa bile, kira kontratınız devam ettiği sürece kira ödeme yükümlülüğünüz devam eder. Eğer kontratınızda özel bir hüküm yoksa, kontratı feshetmek veya kira ödemesinden muaf tutulmak için ev sahibinizle görüşmelisiniz. Ayrıca, kira kontratınızın şartlarını incelemek, kontratı erken sonlandırma koşulları varsa bunları değerlendirmek önemlidir.

  2. Aboneliklerin Durumu: Abonelikleri sonlandırmak veya askıya almak sizin hakkınızdır ancak abonelik sözleşmelerinde belirtilen şartlara göre hareket etmek gerekir. Örneğin, bazı hizmet sağlayıcılar aboneliklerin aniden iptal edilmesi durumunda cezai şart öngörebilir. Bu nedenle, her bir hizmet için ayrı olarak sözleşme şartlarını gözden geçirerek hareket etmenizi öneririm.

Her iki durumda da, bir avukatla iş birliği içinde hareket etmek, hukuki haklarınızı korumanıza ve olası sorunları minimuma indirmenize olanak tanıyacaktır. Umarım bu zor dönemi en az zararla atlatabilirsiniz. Herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa lütfen çekinmeyin.

Saygılarımı sunarım.

Bu mesaj, Avukatistan yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. Lütfen unutmayın, sunulan bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve detaylı hukuki tavsiye yerine geçmez. Sorularınıza Avukatistan üzerinde kayıtlı olan lisanslı avukatların cevap vermesini bekleyebilir veya doğrudan bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel hukuki danışmanlık mı arıyorsunuz?

Avukatistan üzerinden kolayca hukuki danışmanlık talebi oluşturup, sisteme kayıtlı binlerce avukattan teklif alabilirsiniz.

Lütfen unutmayın;

  • Türkiye yasaları gereği avukatlar ücretsiz danışmanlık veremez.
  • Avukatlar asgari ücret tarifesine uymak zorundadır.
  • Hizmetlerimiz yalnızca avukatlarla iletişim kurmanıza yardımcı olmak içindir; avukatlar tarafından verilen hizmetlerden Avukatistan sorumlu tutulamaz.
  • Avukatistan, avukatlardan alınan hizmetler için herhangi bir ücret ya da komisyon talep etmez.
Danışmanlık Talebi Oluştur

Avukatlara Sorulmuş Diğer Sorular

Soru Sor Danışmanlık Talep Et