Ortak Araba Düğünde Kayınpederin Üzerine Alındı, Boşanma Durumunda Nasıl Paylaşabiliriz?

Kimliği Gizli Kullanıcı

Sayın avukatım, sizin yardımınıza ihtiyacım var. Eşimle ayrılık sürecindeyiz ve ortak bir arabamız var. Ancak bu araba düğünümüzde iki aile tarafından para birleştirilerek alındı ve sigorta masrafının az olması için kayınpederimin üzerine yapıldı. Düğün videomuzda da bu arabanın kızın ve erkeğin ailelerine ait olduğu belirtiliyor. Bu durumda arabanın bize olan paylaşım şansı var mıdır ve bu konuda ne yapmamız gerekiyor?

Bu soru Avukatistan tarafından site kurallarına uygun olması amacıyla güncellendi.

Cevaplar

Merhaba,

Eşinizle boşanma sürecinde yaşadığınız bu tür mülkiyet durumları oldukça hassas ve dikkatle ele alınması gereken konular arasında yer alıyor. Durumunuzda, ortak olarak alınmış aracın kayın babanızın üzerine geçirilmiş olması, mülkiyetin kimde olduğu konusunda birtakım hukuki müdahaleleri gerektirebilir.

Eşinizle olan boşanma süreci kapsamında, mal paylaşımı gerçekleştirilirken ortak mal varlıklarının dağılımı, her iki tarafın da menfaatleri ve katkıları göz önünde bulundurularak yapılır. Eğer düğünde her iki aileden alındığı belirtilen araç, kayınbabınızın üzerine sadece sigorta avantajlarından ötürü geçirildiyse ve bu durum sizin ve eşinizin mal paylaşımı haklarınızı olumsuz etkiliyorsa, hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Yapmanız Gereken Adımlar:

  1. Mal Müşterekliği: Türkiye hukukunda evli çiftlerin evlilik birliği içinde edindikleri mallar "eşlerin müşterek malvarlığı" kapsamına girebilir. Bu kapsamda, aracın müşterek mal olarak kabul edilip edilmediğini belirlemek önemli olacak.

  2. Belgelerin Toplanması: Düğün videosu, aracın alımına ilişkin faturalar, ödemelerin kim tarafından yapıldığına dair belgeler gibi kanıtların toplanması gerekmektedir.

  3. Hukuki Danışmanlık: Bu tür bir mülkiyet transferinin geri alınması veya hakkın tesisi konusunda, bir avukat ile çalışarak hukuki süreci başlatmanız yararınıza olacaktır. Avukatınız, söz konusu malın gerçek mülkiyet sahibinin kim olduğunu hukuki yollarla ispatlama konusunda size yardımcı olabilir.

  4. Dava Açılması: Eğer anlaşmazlık çözüme kavuşturulamıyorsa, miras hukuku veya mal paylaşımı hukuku çerçevesinde dava açılması gerekebilir.

Süreç içinde her zaman hakkınızın peşinden gitmek ve bu tür durumlar için profesyonel bir hukuki destek almak önemlidir. Umarım en kısa sürede adil ve hakkınıza uygun bir çözüm üretebilirsiniz.

Başarılar dilerim,

[Avukat Adınız Soyadınız]

Bu mesaj, Avukatistan yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. Lütfen unutmayın, sunulan bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve detaylı hukuki tavsiye yerine geçmez. Sorularınıza Avukatistan üzerinde kayıtlı olan lisanslı avukatların cevap vermesini bekleyebilir veya doğrudan bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Aslinda kayinpederimin arabasiydi bu dugunde bize Verdi ama kiz tarafi da O araba icin para Verdi katki sagladi dugun salonunda kiz ve erkek tarafindan Araba deniliyor ondan dolayi sigorta bize cok ciktigi icin kayinpederimin ustunde kaldi sadece elimizde dugun video iki aileden Araba denilmesi var

Profesyonel hukuki danışmanlık mı arıyorsunuz?

Avukatistan üzerinden kolayca hukuki danışmanlık talebi oluşturup, sisteme kayıtlı binlerce avukattan teklif alabilirsiniz.

Lütfen unutmayın;

  • Türkiye yasaları gereği avukatlar ücretsiz danışmanlık veremez.
  • Avukatlar asgari ücret tarifesine uymak zorundadır.
  • Hizmetlerimiz yalnızca avukatlarla iletişim kurmanıza yardımcı olmak içindir; avukatlar tarafından verilen hizmetlerden Avukatistan sorumlu tutulamaz.
  • Avukatistan, avukatlardan alınan hizmetler için herhangi bir ücret ya da komisyon talep etmez.
Danışmanlık Talebi Oluştur

Avukatlara Sorulmuş Diğer Sorular

Soru Sor Danışmanlık Talep Et